Hvert fjerde barn har mobil

Tallene kommer fra England, der mobiltettheten ellers er lavere enn i Norge. Det er derfor grunn til å tro at tallene i Norge er minst like høye. Også engelske foreldre er kjent med usikkerheten rundt helsevirkningene av utstrakt mobiltelefoni, men verken dette eller prisen på telefonene virker avskrekkende.

- Foreldrene kjøper mobiltelefon til barna for å kunne holde kontakt med dem. Det gjør både barn og foreldre tryggere, sier Jenny Catlin i Mintel Marketing Intelligence, selskapet som har samlet inn tallene.

Stadig vanligere
2000 barn i alderen 7 til 10 år fordelt over hele Storbritannia er spurt ut om sitt forhold til mobiltelefonen. 25 prosent av disse barna disponerer sin egen mobiltelefon. I en tilsvarende undersøkelse for 3 år siden var tallet 13 prosent.

Jo eldre barna blir, jo større er sjansen for at de har mobiltelefon. Blant 9- og 10-åringer har 30 prosent egen telefon.

Enkelte grupper mener barn mÃ¥ beskyttes mot mobiltelefoner, fordi man hverken kjenner helsevirkningene, eller kan vite hvem barna faktisk snakker med, skriver Yahoo News.

 

 

 

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen