Hundredobbel ADSL

Ifølge avisen Sydney Morning Herald har den australske forskeren John Papandriopoulos, fra University of Melbourne, utviklet en algoritme som kan øke hastigheten på en ADSL-forbindels med det hundredobbelte.

"Cross-talk"

For ganske mange år siden kunne man høre på andres samtaler i telefonrøret. Fenomenet er en støy i kobbernettet som kalles for "cross-talk" eller elektromagetisk støy, og det er denne som i dag bidrar til å kraftig begrense ADSL-hastigheten.

Det Papandriopoulos har gjort er å utvikle en teknologi som reduserer støyen. Det er ikke noe nytt at det er blitt drevet med forskning på dette området. Årsaken til at den nye teknologien har fått mye oppmerksomhet er at den skal være mer praktisk og enklere å implementere.

100 ganger raskere enn dagens ADSL

Papandriopoulos mener den nye teknologien vil føre til ADSL-hastigheten skal kunne økes til opptil 250 Mbps.

Et kommersielt selskap knyttet til University of Melbourne, Melbourne Ventures, driver nå med markedsundersøkelser, og sjekker interessen blant produsenter av ADSL-utstyr.

Richard Day fra Melbourne Ventures mener det på nåværende tidspunkt er usikkert om den nye teknologien blir en suksess, men han er optimistisk.

Papandriopoulos har allerede søkt om to patenter knyttet til den teknologien han har utviklet.

Den nye teknologien vil trolig kunne være i allmenn bruk om to eller tre år, dersom videre utvikling og markedsføring blir vellykket.

Les en pressemelding fra University of Melbourne.

(Kilder: ZDNet Blogs, Sydney Morning Herald)

Kommentarer (69)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen