HP og Cisco sammen om blad-teknologi


Blad-switchen baseres på Cisco 2970

Hewlett-Packard og Cisco jobber sammen for å utvikle en Gigabit Ethernet switch som kan benyttes direkte i HPs blad-server arkitektur. Noe av poenget er god kompatiblitet mellom eksisterende Cisco-produkter og HPs server-rack.

Den nye switchen er basert på funksjonaliteten til Cisco 2970 Gigabit Ethernet switch. Blad-switchen vil være klar for levering i løpet av denne måneden (februar).

HP har faktisk en egen seksjon som utvikler switcher og routere, men det er foreløpig ikke mange av disse produktene som har blitt integrert mot blad-server-arkitekturen. Ifølge Cnet sies dette å være det første samarbeidet med Cisco og karakteriseres som meget viktig ettersom selskapet har over 70 prosent markedsandel med tanke på Ethernet-teknologi.

IDC har spådd at blad-server-markedet kommer til å være verdt omtrent 9 milliarder amerikanske dollar innen 2008. Foreløpig er det IBM som er den største aktøren med sin BladeCenter og utgjør 44 prosent. HP har 32 prosent andel, mens Dell kun har 3 prosent (tall fra 2. kvartal 2004).

I løpet av 3 år kommer hver tredje server som selges til å være en blad-server. Noe av grunnen til den enorme økningen er plassbesparelser og stadig bedre kostandseffektivitet.

(Kilder: Cnet)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen