Crome OS er nettsky-basert

Høstlansering for Chrome

Google prøver seg på så godt som alle digitale områder, og det var ingen enorm overraskelse den dagen det ble kunngjort at de også skulle inn på markedet for operativsystemer.

Chrome OS er navnet, et operativsystem som i bunn og grunn bare er en nettleser. Systemet har ikke et skrivebord slik vi frem til nå har vært vant med, alt du gjør fra dokumentskriving til bilderedigering gjøres på nett, via tredjepartstjenester.

Det har tatt sin tid, og spekulasjonene om når dette systemet skal bli lansert har vært mange. Siste "oppdatering" omtalte andre kvartal 2010 som mulig lanseringtidspunkt, men nå har Google offisielt kommet med en uttalelse.

Sundar Pichai, Googles visepresident for produktstyring, uttalte under teknofesten Computex i Taiwan at de forventet å lansere Chrome OS på senhøsten 2010.

Nøyaktig måned eller dato er ikke spesifisert. I tillegg er det viktig å påpeke at dette gjelder verdenslanseringen, noe som i sin tur sikkert betyr at det tar noen måneder for dette er tilgjengelig via norske kanaler.

Kilde: Reuters

Kommentarer (8)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen