Halverte overskuddet

Årsaken er en kombinasjon av dårlig prispolitikk, overproduksjon, fallende fortjeneste og vekslingskursen på valuta.

Mange faktorer spiller inn
En kombinasjon av mange ting fører altså til at den koreanske elektronikkgiganten Samsung halverer overskuddet i første kvartal. Det skriver Financial Times.

Samsungs overskudd falt med 52 prosent i første kvartal til 8,6 milliarder kroner. Fallet i inntjening må sees sammen med at salget har falt med 4,2 prosent, som er den første tilbakegangen Samsung har opplevd på syv kvartaler.

Ett av Samsungs problemer er at den nasjonale valutaen i Sør-Korea, won, har steget med nesten 20 prosent. Dette gjør Samsungs handel med omverdenen vanskeligere, spesielt siden konsernet avregner det meste av sin omsetning i dollar.

Samsung har de siste årene vokst seg store innen mobiltelefoni. I slutten av 2004 var de sågar en kort periode verdens nest største produsent av mobiltelefoner.

Samsung solgte i årets tre første måneder 14,2 prosent av mobilene på markedet, mens andelen sist år var 12,8 prosent. Dermed haler sydkoreanerne inn på Motorola, som kun hadde en økning på 0,6 prosent til 16,7 prosent i den samme perioden.

(Kilder: Financial Times og Samsung)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen