GSM-hodepine for DoCoMo

Ødelagt japansk telefon

Japan har lenge vært en outsider når det gjelder mobilstandarder. Utviklingen har gått så raskt på øya at landets mobiloperatører som regel har utviklet sin egen standard lenge før resten av verden har kommet i gang. Resultatet har vært at japanske mobilbrukere ikke har kunnet bruke telefonene sine i resten av verden.

Det problemet skulle NTT DoCoMo løse med den nye Simpure-serien sin (Simple + Pure). Disse telefonene ble lansert i april, og fungerer både på 3G og GSM-nettet. Dermed kan de fint brukes på reiser til Amerika og Europa, inkludert i de norske mobilnettene.

Det kan imidlertid se ut som om de tekniske utfordringene med å lage slike hybridtelefoner har blitt for store for DoCoMo.

Siden lanseringen har det vært rapportert inn 115 tilfeller av Simpure-telefoner som ikke lenger fungerer i det japanske mobilnettet etter at de har vært brukt til roaming i utlandet. Problemet har blant annet rammet brukere som har reist i USA, England og Frankrike.

DoCoMo har avdekket en feil i programvaren til telefonen, og stopper nå salget av de to Simpure-modellene midlertidig. Selskapet regner ikke med å legge telefonene ut for salg igjen før juli er omme.

Simpure L er produsert av LG, mens Simpure N stammer fra NECs fabrikker. Begge modeller er merket med "Sales suspended" på DoCoMos hjemmesider.

(Kilder: 3G News Room, Mobile Burn, NTT DoCoMo)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen