Grafikkmarkedet i vekst

Det er tydelig at de gode tidene er på vei tilbake til datamaskinmarkedet. På prosessormarkedet har både Intel og AMD har levert gode tall den siste tiden, og nå følger grafikkortmarkedet med.

Jon Peddie Research har nå kunngjort deres resultater og spådommer i forhold til grafikkmarkedet, for perioden 2009-2013. Spådommene er så lang av den positive arten.

Først av alt viser de til at markedet har hatt en vekst på 16,5 % de 28 siste årene. Veksten har med andre ord generelt sett vært stødig, helt siden oppstarten på 70-tallet.

Hardware-markedet, klikk for større graf.
Hardware-markedet, klikk for større graf.

Skal man snakke i penger, har analyseselskapet kommet frem til at markedet var verd 59 milliarder dollar i 2009, og i 2010 er det forventet at dette tallet skal stige til 63 milliarder dollar. Dette er tall som gjelder hardware-biten av markedet, softwaremarkedet er verd henholdsvis 11 og 11,6 milliarder dollar.

Man forventer at folk vil komme seg på bena etter finanskrisen relativt fort, og flere og flere vil nå kjøpe grafikkort. Dette gjelder alle markedssegmenter, inkludert privatbrukere, luftfart, CAD/CAM, bilindustrien og mye mer.

(Kilder: Pressemelding)

Kommentarer (12)

Forsiden akkurat nå

Til toppen