Googles karttjeneste kommer nå til Norge

Google Maps er et globalt nettverk som allerede tilbyr detaljerte veikart for mer enn 50 land. På disse kartene kan du legge til informasjon om de forskjellige tingene som vises på kartet, såkalte interessepunkter.

Dersom du vil ha Google Map kan du inn på http://wap.mgmaps.com med mobilen din og installere programmet. Interessepunktene er ennå ikke lagt til, men du kan lese kart. Du kan også bruke dette programmet sammen med GPS-funksjonen. Husk at dersom du ikke har GPS på mobilen din, kan du kjøpe en ekstern GPS-modul som kommuniserer med mobilen din over Bluetooth.

Google har allerede inngått samarbeid med Eniro i Danmark, og nå ønsker de å utvide samarbeidet til å gjelde også i Norge.

Google er gratis, og opererer med åpen kode bak karttjenesten slik at eksterne utviklere, både privatpersoner og virksomheter, kan bygge nye tjenester med utgangspunkt i Google Maps. I London har myndighetene allerede benyttet seg av muligheten, og tatt kartverket i bruk for å la publikum rapportere forsøpling eller hull i veien.

Det er jo også kjekt å finne restauranter som ligger i nærheten når man er sulten, ikke sant?

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen