Googles bokprosjekt ikke i boks

Google har i flere år drevet med digitalisering av bøker. Målet er å gjøre den digitaliserte teksten søkbar, og at prosjektet skal finansieres med reklame. Søkegiganten kom i 2008 frem til en enighet med den amerikanske forfatterforeningen The Authors Guild, hvor Google forpliktet seg til å betale 125 millioner dollar i kompensasjon etter søksmål mot Google Boksøk-prosjektet.

Avtalen innebærer at søkere nå kan lese i hele sider i bøker som i utgangspunktet er beskyttet av opphavsretten. Søkerne skal kunne få forhåndsvisning av 20 prosent av bokinnholdet, og deretter kjøpe den aktuelle boken, dersom de ønsker det

Avtalen avvist

Nå har en amerikansk dommer avvist avtalen. Selv om en slik avtale vil være til gode for mange, mener dommeren likevel avtalen vil gi Google et fortrinn over konkurrentene. Avtalen gir Google for stor frihet, det vil si bøkene vil i praksis kunne digitaliseres uten tillatelse fra rettighetshavere, mener dommeren.

Det er foreløpig uklart hva Google kommer til å gjøre i denne saken – det er ikke kommet noen offisiell uttalelse fra søkegiganten.

(Kilder: Slashdot, Webpronews)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen