Google støtter homobryllupp

Vanligvis holder Google seg unna å blande seg inn i amerikansk lovverk som ikke angår IT-sektoren. Lover som forbyr ekteskap mellom personer av samme kjønn vil derimot søkegiganten ikke ha noe av.

Skremmende lov
Google har derfor gått til det uvanlige skrittet å offentlig opponere mot californiske "Proposition 8", et lovforslag som forbyr homofile og lesbiske å gifte seg i California. I et blogginlegg annonserer Google sin holdning til slike lover.

- Normalt frastår vi fra å ha noen offisiell holdning til temaer som ligger utenfor vårt felt, spesielt samfunnsmessige saker. Likevel så er den skremmende og diskriminerende effekten denne loven har på flere av våre ansatte såpass stor, at vi offentlig går ut med vår motstand mot dette lovforslaget, skriver grunnlegger av Google, Sergey Brin, i bloggen.

Høylytt debatt
Debatten om ekteskap mellom homofile og lesbiske går høyt i USA, og den kan sette sinnene i kok hos mange. Om Google planlegger å gjøre annet enn å ha en offisiell holdning i denne saken er ukjent. Kanskje er dette en del av en større strategi for å fremme selskapets motto "Don't be evil".

Det er ikke kjent at andre IT-selskaper har engasjert seg offentlig i denne saken.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen