Google saksøkes for klikk-svindel

Reklameselskapet Click Defense Inc. leverte søksmålet mot søkegiganten 24. juni. Klikk-svindel blir rent juridisk ikke sett på samme måte som vanlig svindel, men beskriver det å med vilje klikke på annonser på en nettside uten planer om å kjøpe noe av den som annonser. Konkurrerende selskaper kan bruke taktikken for å øke annonsørens annonsekostnader, siden annonsøren betaler for hvert klikk han får på annonsen.

Googles AdWords-program har tradisjonelt vært svært strenge når det gjelder klikk-svindel, men har i dette tilfellet ikke oppdaget svindelen. Prisen per klikk hos Google AdWords varierer fra noen få øre opp til over 600 kroner i spesielle tilfeller. Klikk-svindel kan koste mange tusen dollar i annonseringskostnader dersom det ikke blir oppdaget.

Vi mener at søksmålet ikke har noen standpunkt, og vil forsvare oss kraftig mot det, sa en talsmann for Google til Reuters. Nesten alle Googles inntekter kommer fra annonsering. Selskapet hevder at klikk-svindel ikke har utslag på driftsresultatene deres, og at de har teknologien og lagene til å stoppe mesteparten.

Kilde: Reuters

Kommentarer (4)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen