Google rydder opp i personvernet

Google har kunngjort endringer i selskapets personvernpolitikk. Det skal være enklere, slik at alle kan forstå hva Google mener om det.

Søkegiganten presiserer at det dreier seg ikke om endringer i selve innholdet, det vil si Googles holdninger til personvernet, men at teksten skal være enklere å lese og forstå. Endringene blir først og fremst på to områder:

  • Per i dag har Google to typer personvernpolitikk, den ene er på generell basis, mens den andre gjelder spesifikke produkter som Gmail, Talk, Kalender og Dokumenter. Denne ordningen er med på å komplisere personvernpolitikken, og derfor skal kun den generelle politikken gjelde.

  • Den generelle personvernpolitikken skal forenkles. Den kompliserte jussen skal erstattes med tekst som alle kan forstå.

Videre skal hjelpsidene rundt personvernspørsmål utvides, og verktøy som kan brukes i forbindelse med personvern skal legges på én side.

Den nye personvernpolitikken skal settes i verk fra 3. oktober 2010. Dagens politikk finner du på denne siden, mens den nye finner du på denne siden. Dersom noe er uklart finner du spørsmål/svar (FAQ) på denne siden.

(Kilde: Google)

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen