Google med boknedlasting

Digitale bøker har eksistert en stund, men det har foreløpig ikke blitt noen stor suksess. De fleste liker fortsatt best å holde boka i permene når de skal lese.

Ifølge The Times Online planlegger Google nå en nedlastningstjeneste for digitale bøker. Man skal kunne laste ned hele bøker, eller for eksempel velge å bare kjøpe ett kapittel.

Del av boksøket
Nedlastningen skal være et ledd i Googles boksøkeprosjekt, der de skal å scanne inn og gjøre bøker fra fem av verdens største biblioteker søkbare.

Google har møtt mye motstand fra forlag som mener boksøket er i strid med opphavsretten. Søkegiganten har tidligere sagt at man ikke skal kunne laste ned bøker via søket deres, men nå ser de ut til å ha ombestemt seg.

Med 380 millioner månedlige brukere, vil Googles boksøk og boknedlastninger ha stor betydning for utviklingen av e-bøker.

Håper på de reisende
Google jobber nå med ulike forlag for å finne en løsning for hvordan bøkene skal gjøres tilgjengelig for nedlastning via dem. Hva slike nedlastninger vil koste er foreløpig ikke kjent.

En av kategoriene det er størst forhåpninger til i begynnelsen, er reiselitteratur.

- Hvem vil vel egentlig drasse på fire romaner og en reiseguide i kofferten når man skal på ferie, sier Evan Schnittman til The Times Online. Han representerer Oxford University Press som er en av Googles partnere.
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen