Google med boknedlasting

Digitale bøker har eksistert en stund, men det har foreløpig ikke blitt noen stor suksess. De fleste liker fortsatt best å holde boka i permene når de skal lese.

Ifølge The Times Online planlegger Google nå en nedlastningstjeneste for digitale bøker. Man skal kunne laste ned hele bøker, eller for eksempel velge å bare kjøpe ett kapittel.

Del av boksøket
Nedlastningen skal være et ledd i Googles boksøkeprosjekt, der de skal å scanne inn og gjøre bøker fra fem av verdens største biblioteker søkbare.

Google har møtt mye motstand fra forlag som mener boksøket er i strid med opphavsretten. Søkegiganten har tidligere sagt at man ikke skal kunne laste ned bøker via søket deres, men nå ser de ut til å ha ombestemt seg.

Med 380 millioner månedlige brukere, vil Googles boksøk og boknedlastninger ha stor betydning for utviklingen av e-bøker.

Håper på de reisende
Google jobber nå med ulike forlag for å finne en løsning for hvordan bøkene skal gjøres tilgjengelig for nedlastning via dem. Hva slike nedlastninger vil koste er foreløpig ikke kjent.

En av kategoriene det er størst forhåpninger til i begynnelsen, er reiselitteratur.

- Hvem vil vel egentlig drasse på fire romaner og en reiseguide i kofferten når man skal på ferie, sier Evan Schnittman til The Times Online. Han representerer Oxford University Press som er en av Googles partnere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen