Google Desktop Search ferdig med beta

Den endelige versjonen, som har blitt betatestet i over 5 måneder, har søkemuligheter for video, musikk, PDF og surfehistorie i tre av de store nettleserne. Et SDK er også inkludert i pakken, slik at utviklere lett kan benytte seg av mulighetene som finnes i Google Desktop Search. Allerede finnes det plugins som lar Google Desktop Search søke i pratelogger fra programmet Trillian.

Google Desktop Search lagrer alt du ser når du søker. Det kan være enormt nyttig noen ganger, blant annet om et program krasjer før du har fått lagret arbeidet ditt, sa Nikhil Bhatla, produktsjef hos Google.

I betaversjonen fikk verktøyet mye kritikk for at det tillot søking også i passordbeskyttede dokumenter. Dette har blitt fjernet i den endelige versjonen, og man kan nå også hindre programmet i å indeksere nettsider som man har sett på over en sikker oppkobling.

Google, som er kjent for sine tekstannonser, har for øyeblikket ingen planer om å innføre tekstannonser i Google Desktop Search. Selskapet håper at et søkeverktøy for skrivebordet vil få flere brukere til å bruke deres nettbaserte søkemotor, i et marked som blir hardere og hardere.

Kilde: CNet News.com

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen