Google blir mer mobilt

Google lanserer stadig nye løsninger for å gjøre søkemotoren sin bedre og mer brukervennlig. Søkegiganten har i motsetning til mange andre også stor fokus på den mobile delen av surferne.

For en knapp måned siden ble Googles e-posttjeneste Gmail introdusert i en mobilvennlig versjon. Den mobile Gmail-versjonen skalerer blant annet teksten til å passe inn i små mobilskjermer, samtidig som man kan åpne vedlegg direkte i nettleseren uten å laste dem ned til telefonen på forkant.

Egen Google-portal
Nå lanserer Google sin egen nettportal, skreddersydd for mobiltelefoner. Den nye portalen viser blant annet overskriften på de nyeste e-postene i Gmail-innboksen din, noe som gjør det til en enkel sak å sjekke e-post mens du er på farten.

I tillegg finner du børsmeldinger, værvarslinger, nyheter og en egen RSS-funksjon. Alt skaleres selvsagt ned til mobilvennlig format.

En slik mobilportal er ingen nyhet i seg selv. De fleste mobiloperatørene har for eksempel slike portaler, som blir lagret som startside når du mottar internettinnstillingene til mobiltelefonen din. Det vil nok allikevel være mange som foretrekker Googles løsning, ettersom både selve søketjenesten og Gmail har en diger fanskare verden over.

Portalen har foreløpig bare blitt lansert i Amerika, men vi blir ikke overrasket om et europeisk alternativ dukker opp i nær framtid.

(Kilder: Google, Vunet)

 

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen