Gmail-tjenesten utvides


(Bilde: mail.google.com)

Google skal ifølge nettstedet Cnet news.com snart lanserer en ny funksjon i e-posttjenesten Gmail, eller rettere sagt legge Google Talk-mulighet inn i Gmail-vinduet. Sammensmeltingen av de to tjenstestene skulle skjedd i går, men den er på skrivende stund ikke opprettet.

Brukere skal med den nye tjenesten kunne sende lynmeldinger fra Gmail-vinduet, de skal kunne se når kontaktene er pålogget, og de skal se chattehistorikken akkurat på samme måten som e-postmeldinger. Det skal også være mulig å snakke med andre brukere via Gmail Chat, men da må brukerene først eventuelt installere Google Talk.

Den nye tjenesten heter Gmail Chat og blir altså en slags sammensmelting av Gmail og Google Talk. Programmets Quick Contacts-liste blir synkronisert med kontaktlisten i Google Talk. og den skal vise alle kontaktene automatisk og den skal også vise status på de som brukeren har mest kontakt med. Brukeren skal kunne lagre chattehistorikken slik at denne er søkbar.

Gmail Chat er tilgjengelig fra mail.google.com via menyvalget Chats, hvis du allerede har en Gmail-konto, men dette krever Internet Explorer 6.0 (eller nyere) eller Firefox 1.0 (eller nyere) og foreløpig er den kun tilgjengelig på engelskspråklige brukere.

Les mer om Gmail Chat på mail.google.com.

Kilde: CNET news.com

Kommentarer (16)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen