Glemte backup, slettet spill

Det japanske MMO-spillet M2 eksisterer ikke lenger.

[Gamer.no]: De fleste av oss har vel opplevd å miste viktig data fordi vi har vært for sløve med sikkerhetskopiering. Men for noen kan feilene være mer alvorlige enn for andre. Det kan det japanske spillselskapet Hangame skrive under på.

Deres MMO-spill M2 ble nemlig tatt ned for vedlikehold 21. oktober i år, og teknikerne kom tydeligvis frem til at den beste måten å fikse problemene de opplevde på var å formatere hovedserveren for spillet.

Problemet er bare at de hadde glemt å ta sikkerhetskopi. Og da snakker vi ikke om sikkerhetskopi av den nyeste versjonen, nei, alt lå på serveren som ble formatert. Inkludert spillets kildekode.

Hangame har i tiden som fulgte forsøkt å gjenopprette den tapte informasjonen fra serveren, men nå har de måttet gi tapt. M2 eksisterer rett og slett ikke lenger.

Her i vesten er det nok få som påvirkes av at et av mange relativt obskure, mikrotransaksjon-baserte østlige MMO-spill plutselig er borte, men for de som hadde investert penger i figurene sine er det utvilsomt ergerlig. Heldigvis vil Hangame gi dem pengene tilbake.

Kommentarer (4)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen