Gjør din Iphone til universell fjernkontroll

Det amerikanske selskapet Peel har kommet opp med en løsning som vil gjøre din Iphone eller Ipod Touch om til en universell fjernkontroll i hjemmet. Systemet heter Peel Universal Control og involverer din Iphone, en app og en infrarød emulator.

Den tekniske løsningen innebærer altså at en pæreformet infrarød emulator, kalt Peel Fruit og designet av Yves Behar, kan stå på for eksempel stuebordet og fungere som et mellomledd mellom Iphone og AV-utstyr.

Peel Fruit bruker kommunikasjonsprotokollen Zigbee for å koble seg trådløst til en knøttliten nettverksadapter (Peel Cable), som er festet til en ethernet-port på din trådløse router. Batterikapasiteten på Peel Fruit skal ifølge produsenten vare under mange måneders bruk.

Sammen med Peel TV guide-applikasjonen som er å få tak i på Apples app-butikk for Iphone, vil man få direkte kontroll over volum og kanalnavigering på TV-en, men den viktigste funksjonen er å finne TV-programmer etter din smak på en lettest mulig måte.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Prisen på Peel Universal Control vil i første omgang bli bestemt av forhåndsbestillende forbrukere selv, for deretter å falle ned på en bestemt pris etter hvert som produktet får en større lansering. Når eller om dette eventuelt kommer til Norge er fremdeles ikke kjent.

(Kilder: Engadget, Pressemelding)

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen