Girer opp GDDR5-produksjonen

Siden minnemarkedet ikke akkurat blomstrer for tiden fyrer Qimonda like så godt opp maskineriet for å produsere GDDR5. Det er nemlig mange fordeler med å satse på GDDR5.

En overgang til GDDR5 vil for sluttbrukeren merkes i form av en høyere minnebåndbredde. For produsenten er det penger å spare. GDDR5 gjør det mulig å bruke firelags kretskort, mot sekslags på tradisjonelle grafikkminnebrikker. I tillegg bruker GDDR5 en lavere spenning, noe som igjen fører til en enklere effekttilførsel for minnebrikkene.

Dette burde være gode nyheter for AMD, Radeon HD 4870 benytter som kjent GDDR5. Med tanke på mottagelsen som denne serien har mottatt er det greit at GDDR5-tilførselen er sikret.

Qimonda startet opp produksjonen på slutten av 2007, men selskapet tror likevel det vil bli 2009 før GDDR5 blir å finne i noen særlig grad på markedet. For tiden er det 512 Mbit-brikker som det produseres mest av, men selskapet regner med at 1 Gbit-brikker tar over den posisjonen i løpet av tre måneder. I tillegg vil vi trolig får se 2 Gbit-brikker i 2010 og 4 Gbit en gang i fremtiden.

(Kilde: Eetimes)

Kommentarer (11)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen