Gibsons Neuromancer blir film

Gibsons første roman ble, etter sin utgivelse i 1984, nærmest umiddelbart vurdert som en science fiction-klassiker. Romanen regnes som den første, og en av de viktigste, innen cyberpunk-sjangeren som ble stadig mer populær utover på 80-tallet. Nå melder Variety.com at romanen blir filmatisert med et budsjett på hele 70 millioner dollar.

Aktuelle tema

Romanen var en av de første til å tematisere blant annet kunstig intelligens og ulike teorier om udødelighet, teorier som blir stadig viktigere med den teknologiske fremgangen. Filmens produsent Peter Hoffman forteller at disse temaene kommer til å bli tatt på alvor i filmen. I tillegg kommer filmen selvfølgelig også til inkludere en slags kjærlighetshistorie.

Istedenfor Verhoeven

Hoffmans produksjonsselskap Seven Arts hadde i utgangspunkt tenkt å gå i gang med innspillingen av Paul Verhoevens nyeste prosjekt ”The Winter Queen”. Men siden filmens kvinnelige hovedrolleinnehaver Milla Jovovich er gravid er prosjektet lagt på is inntil videre. Istedenfor satser nå Seven Arts med å gå i gang med arbeidet på ”Neuromancer”

– Alle uavhengige filmselskap ønsker å ha en eller to storbudsjettsfilmer på sin CV. Både Paul Verhoevens prosjekt og ”Neuromancer” passer i så måte, foreller Hoffman i et intervju.

Den koreansk-amerikanske reklamefilmregissøren Joseph Kahn, som også har regissert ”Torque” for Warner Brothers, ønsker å regissere filmen.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen