GeForce FX 5900 XT fra Chaintech

Chaintech fortsetter angrepet sitt på grafikkortmarkedet med GeForce-kort, som ser ut til å sikte ganske nøyaktig på det søte punktet mellom pris og ytelse. For litt siden kom et overklokkingsvennlig 5700 Ultra-kort, og nå følger Chaintech opp med 5900 XT.

NVIDIA fikk mye pepper da de lanserte "billigversjoner" av GeForce FX-kort med samme bokstavkombinasjon som toppkortene til ATI, men det ser ut til å være enighet om at kortene gir svært mye for pengene. Ifølge nettstedet Guru3D gir XT-modellen ytelse opp mot 5900 Ultra i mange tilfeller. Chaintech legger også vekt på dette i pressemeldingen sin, og sier dette er kortet for de som er på akt etter mest mulig kraft for minst mulig penger.

Chaintech SA5900XT kjører med kjernefrekvens på 390 MHz og har 128 MB 256-bits minne med frekvens på 350 MHz DDR - effektivt 700 MHz. DirectX 9-kortet har også klassisk Chaintech-blå PCB og "gyldne" kjøleribber til minnet, i tillegg til et "viftehus" for GPU-en for ekstra kjøling. Alle "de vanlige" utgangene er også på plass, som DVI-D, VGA og TV-ut.

Les mer om kortet på Chaintec sine produktsider.

Kortet har allerede dukket opp i prisguiden, og beste pris ligger like rundt 2000 kroner.

(Kilder: Chaintech, Guru3D)

Kommentarer (15)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen