FSF saksøker Cisco

Free Software Foundation er foreningen som står bak blant annet GNU-prosjektet. Dermed er de også å regne som eier av åndsverksrettighetene bak GNU-systemet, f.eks. GNU Compiler Collection og diverse programvare som er vanlig å bruke i Linux. Over fem år har selskapet forsøkt å jobbe med Cisco for å få dem til å følge lisensreglene for Linux, som Cisco har brukt som operativsystem på flere av sine produkter.

Opp igjennom årene har Cisco lagt ut noe kildekode, men de har også holdt mye kildekode tilbake ifølge FSF. Nå er FSF gått lei av at Cisco tar opp så mye av deres tid for å få hjelp til å gjøre ting som de er pålagt å gjøre av lisensen. Søksmålet ble levert i går. I søksmålet har FSF dokumentert flere tilfeller hvor Cisco ikke har distribuert kildekoden til programmer som er lisensiert under GPL og LGPL.

– Våre lisenser er laget for å forsikre at alle som bruker programvaren kan endre den, skriver Richard Stallman i en pressemelding. - For å kunne utøve den retten trenger folk kildekoden, og derfor krever våre lisenser at distributører fremstiller den. Vi håndhever våre lisenser for å beskytte rettene som alle bør ha med all programvare; å bruke det, dele den, og endre den slik som det passer dem, fortsatte han.

Dette er første gang FSF går til sak for å håndheve GPL. Det er ikke kjent når rettssaken starter.

(Kilde: FSF)

Kommentarer (18)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen