Friends på armen

Det japanske selskapet NJH presenterte for en tid tilbake en mini-TV på størrelse med en klokke. Den lille dippedutten kan festes rett på armen og kan ved noen enkle tastetrykk gi deg det siste av nyheter og annet stoff fra dine favoritt TV-kanaler.

Den knøttlille TV-en er bare 5 cm i høyde og bredde, noe som omtrent tilsvarer en vanlig klokke. Vekten er minimale 54 gram, en vekt som ikke er noe høyere enn det vi ser på de fleste lettere armbåndsur i dag.

På enheten finner man en sprek TFT-skjerm, utgang for hodetelefoner og øverst en liten LCD-skjerm som viser klokkeslettet. TFT-skjermen rommer 280x220 piksler, noe som gir et ganske skarpt, men lite detaljrikt bilde. Mye detaljer kan man uansett ikke forvente siden skjermen kun er på 1,5 tomme.

Batterilevetiden på mini-TVen er på 90 minutter med tv-titting. Dette skulle holde til en dag og en bruker må belage seg på å lade TVen hver natt. Til gjengjeld vil personen kunne få med seg alt han måtte ønske av TV-programmer.

NJH har ikke planer om å selge mini-TVen i Europa med det første. TVen er nemlig bygget på den amerikanske NTSC-standarden, som er forkjellig fra vår PAL-standard. Dermed må vi her til lands bare krysse fingrene og håpe på det beste.

For de som eventuelt måtte være interessert i å vite mer om den nye dingsen har nettstedet I4U testet den lille sjarmøren.


relaterte nyheter

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen