Fremtidens skjermer


(bilde: Sharp)

I markedsanalysen utført av iSuppli/Stanford Resources spås det en lysere fremtid for en rekke nye skjermteknologier. Dette gjelder skjermer som bruker tredimensjonale skjermbilder og skjermer som bruker den såkalte OLED-teknologien.

OLED tar over
Markedet for skjermer som bruker OLED-teknologien, vil ifølge iSuppli/Stanford Resources mer enn tidobles i løpet av de neste seks årene. Selskapet mener OLED-skjermer vil erstatte LCD-skjermer.

Nye teknologier
Andre spennende "3D skjermteknologier" som er nå under utvikling inkluderer:

  • Sharp, som allerede har lansert en bærbar PC med innebygd 3D-skjerm, Sharp Actius RD3D. Skjermen skaper en 3D-effekt uten at brukeren må anvende spesielle 3D-briller. Skjermen er laget av to tynne paneler som er separerte med parallelle barrierer. Pikselbilder ledes til to forskjellige deler av skjermen, slik at det lages litt forskjellige bilder. Menneskeøyet oppfatter dermed skjermbildet som tredimensjonalt.

  • IO2-teknologi, som innebærer belysing av luft, noe som skaper et bilde som menneskeøyet oppfatter som tredimensjonalt.

  • Actuality Systems, som utvikler Perspecta Spatial 3D Display teknologi, med roterende linse som skaper et tredimensjonelt bilde.

3D Consoritum
Sharp, Sony og en rekke andre produsenter har organisert seg i gruppen 3D Consortium, som skal utvikle standarder for 3D-skjermer. Se en pressemelding fra Sharp.

Fleksible skjermer er også under utvikling. Se vår tidligere sak om dette: "Ny teknologi for e-aviser".

Se også våre saker "Ny teknologi gir "svevende" 3D-bilde" og "Sharp med 3D-skjerm".

(Kilde: Cnet)

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen