(Bilde: Shutterstock)

Forsker hevder «selfies» har ført til hodelus-epidemi

Du bør passe på hvor du legger hodet.

Mange av oss har knipset en «selfie» med mobiltelefonen, og noen gjør det nok oftere enn andre. Når vi er på ferie er det tross alt ikke så viktig lengre å la seg imponere over severdighetene, det viktigste er vel at Instagram-følgerene i sanntid kan se at du poserer foran Eiffeltårnet.

Selv om det ikke er noe galt med å knipse et uskyldig selvportrett, så kan konsekvensene bli langt større ved såkalte «gruppe-selfies». Når flere personer legger hodene inntil hverandre for å få plass i den lille kameralinsen på mobilen, så er nemlig sjansen for å utveksle hodelus veldig stor.

Har sett en kraftig økning

Det er luseksperten Marcy McQuillan fra California som forteller om en enorm økning av hodelus på tenåringer de seneste årene. Hun er overbevist om at det er den daglige hodekontakten ved å ta selfies som har sørget for denne dramatiske utviklingen.

Med andre ord er det ikke gjort noen forskning på hodelus og selfies enda, men det er ingen tvil om at å presse hodene mot hverandre er den mest effektive måten å spre lus på. Gizmodo spår at det nå åpnes et marked for produsenter av «selfie-capser», som bør være et påbudt hodeplagg for tenåringer som vil ta gruppebilder.

Vi avslutter med et sitat fra McQuillan: «Selfies er morsomt, men konsekvensene er reelle.»

Selfies har eksistert i lang tid:
Dette er det første »

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen