Forkastet halvparten av anklagene

Rettsaken mot The Pirate Bay fortsetter i Sverige. I dag var det anklagerens tur til å legge frem bevis, men de anklagde ble de store vinnerne.

Manglet bevis
Sjefsanklager Håkan Roswall måtte nemlig fortelle retten at de velger å forkaste halvparten av de originale anklagene. Problemet er at bevismaterialet ikke holdt. Roswall viste frem en rekke skjermbilder av filer som blir lastet ned, men bildene kan ikke bevise at filene er hentet via Pirate Bay. En av de anklagde, Fredrik Neij, påpekte dette ifølge Torrentfreak. Dermed måtte Håkan Roswall tenke gjennom saken.

Til slutt måtte han fortelle retten at anklagerne velger å frafalle alle siktelser om medvirkning til viderekopiering. Dermed er det kun anklagene om at The Pirate Bay har medvirket til å gjøre filer tilgjengelige som gjenstår.

-  Alle anklager som omhandler kopiering vil tas bort fra anklagene, fortalte Roswall retten.

- En sensasjon
De anklagede og deres forsvarere er svært fornøyd med dagens hendelser.

- Dette er en sensasjon. Det er veldig sjeldent å vinne halve saken etter kun en og en halv dag, sier forsvarsadvokaten Per E. Samuelson, ifølge Torrentfreak.

Det er likevel en lang vei igjen for de anklagede og det gjenstår mye jobb for å kunne bevise at resten av anklagene er feilaktige. I morgen vil underholdningsindustrien i form av Sony, MGM og Warner legge frem sine anklager. IFPI på sin side sier frafallelsen av noen av anklagepunktene ikke påvirker saken i større grad.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen