Forfattere saksøker Google

En av Googles mange tjenester, Scholar, er ment å fungere som et elektronisk bibliotek, og Google har inngått avtale med fem av verdens største biblioteker om å gjøre alt innholdet deres tilgjengelig på nett. Disse bibliotekene er Harvard, Oxford, Stanford, the University of Michigan og the New York Public Library. Dette prosjektet forsøker nå den amerikanske forfatterforeningen å sette en stopper for.

Forfatterforeningen mener Scholar er et brudd på opphavsretten. Foreningen saksøker nå Google, og forventer at tjenesten enten blir kraftig modifisert, eller at planene blir forkastet. Etter tidligere varsel om rettsak fra foreningen, er prosjektet nå redusert til å gjelde de verkene som ikke er beskyttet av opphavsrettlovgivning. I tillegg til det vil Google kun legge ut utdrag, ikke hele tekster.

Foreningen mener at dette ikke er nok, de påpeker blant annet at forfatterne selv må si ifra om at utdrag fra tekstene deres ikke skal legges ut på Scholar. "Dette er et opplagt og frekt brudd på opphavsrettloven," sier Nick Taylor, leder av den New York-baserte forfatterforeningen med 8.000 medlemmer.

Ønsker du å prøve Scholar før det muligens er for sent, så kan du prøve beta-versjonen på scholar.google.com.

Kilde: Reuters

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen