Flere vil få YouTube på TV-en

I en ny undersøkelse har det kommet frem at man forventer at salget av flatskjermer med smartfunksjon tredobbles i løpet av 2014.

Allerede i 2010 ble det solgt 40 millioner flatskjermer med internettstøtte på verdensbasis, og ifølge prognosene vil antallet øke til 123 millioner i løpet av de neste tre årene.

Europa, Kina og Nord Amerika vil stå for hovedtyngden av antall solgte enheter i fremtiden, mens Japan vil ha en dalende interesse (se grafen under).

Hva er smart-TV?

Mange av dagens flatskjermer kan kobles til internett via enten kabel eller trådløst. Har du en slik skjerm kan du bruke applikasjoner som for eksempel YouTube, Facebook eller Picasa, i tillegg til å hente ned musikk-, bilde- og filmfiler fra ditt lokale nettverk.

Du kan også leie filmer direkte på flatskjermen din. Har du eksempelvis en ny flatskjerm fra Philips kan du leie filmer fra Film2Home, forutsatt at du har eksternt lagringsminne tilkoblet skjermen.

Med LGs nye flatskjermer kan du logge deg på Viasats nye nettjeneste Viaplay, og spille av filmer og klipp direkte på skjermen, eller se direktesendt fotball fra Champions League.

(Kilde: Electronic House og DisplaySearch)

Kommentarer (7)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen