Flere har mobil

Det verdensomspennende salget av mobiltelefoner har økt med 26 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Dette avslører en analyse publisert av analysebyrået IDC. Totalt ble det solgt 226,7 millioner mobiltelefoner i perioden fra januar til og med mars.

Likevel har salget av mobiltelefoner gått ned 7,3 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 2005. IDC mener grunnen til dette er at det ble solgt ekstra mange telefoner i forbindelse med julesalget.

I alt har det vært en vekst i markeder med liten mobildekning. I Russland har det store salget av billigtelefoner ført til at flere nå etter hvert kjøper mellomklassetelefoner og dyre profftelefoner.

- Det handler ikke bare om mobiltelefonene, men også økonomien, sier Ramon Llamas, forskningsanalytiker for IDCs mobilavdeling. - Når nye mobilnett dukker opp, oversvømmer billigtelefoner markedet. Men nå innser de nyrike at det finnes telefoner med en del veldig gode muligheter. De har en høyere pris, men en viss del av befolkningen vil ha de mer avanserte telefonene.

Økonomisk vekst i de såkalte BRIC-landene, som består av Brazil, Russland, India og Kina, sørger dermed for å øke salget av avanserte og dyre telefoner. I Nord-Amerika har flere tatt i bruk de nye 3G-nettene, og flere kjøper musikk-telefoner og videotelefoner.

Denne utviklingen går i mobilprodusentenes favør. Nokia, Motorola, Samsung, LG og Sony Ericsson har alle solgt flere mobiltelefoner i løpet av første kvartal i år i forhold til første kvartal i fjor.

(Kilder: RedHerring.com)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen