Flash 8 snart klar

Mandag 8. august skal programvareutvikleren Macromedia presentere Flash 8, og noen uker senere skal programmet lanseres. Flash 8 skal ha en avansert videomulighet og mange mener denne programvaren vil føre til endringer i markedet for video på web.

Flash er opprinnelig et animasjonsprogram for websider, men nå kommer altså en helt ny og annerledes versjon som skal kunne konkurrere med multimediaprogrammer som Windows Media Player fra Microsoft, RealPlayer fra RealNetworks og QuickTime fra Apple. Blant nyhetene i Flash 8 er en ny codec, VP6, som skal øke videokvaliteten dramatisk i forhold tilFlash 7.

En av fordelene med Flash er at videoer kan integreres i en webside. En annen fordel er at Flash-spilleren er som regel installert i PCer slik at brukerne trenger ikke å installere noe ekstra hvis de skal se på en Flash-animasjon.

Men fordelene ved Flash fører også til en faktor som mange surfere setter svært liten pris på. Det er overdreven bruk av Flash-animasjoner i reklame på websider, noe som kan være forstyrrende for de som surfer på Internett

Kilde: CNET news.com

Kommentarer (4)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen