Firekjerner i fåtall

Opteron med fire kjerner
For få: Opteron med fire kjerner

Ifølge AMDs Dirk Meyer har selskapet levert ut titusenvis av "Barcelona"-baserte firekjerneprosessorer til diverse systeminteratører og forhandlere, siden lanseringen den 10. september.

Dette har imidlertid ikke vært nok, prosessorene har vært nærmest umulig å få tak i, men nå sier AMD at de girer opp leveransene. Mot slutten av november skal AMD levere et større antall prosessorer.

Mange har ventet lenge på AMDs firekjerneprosessorer og spenningen er fortsatt der - spesielt grunnet den lille arkitekturmessige forskjellen disse kan tilby sammenlignet med Intels firekjerner.

AMD bekreftet også for kort tid siden at de vurderer å lansere en prosessor med tre kjerner. Noe av grunnen til dette er trolig at man ønsker å skille seg fra Intel og sette søkelyset på mulighetene selve produksjonsteknikken gir.

Opteron "Barcelona" er den første prosessoren som har fire kjerner på én silisumbrikke. Dette refereres til av AMD som "ekte firekjerne". Til sammenlikning bruker Intel to dobbelkjernemoduler for å skape firekjerneprosessorer.

I november ventes desktop-versjonen av "Barcelona" - nemlig Phenom.

(Kilde: X-bit labs)

Kommentarer (22)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen