Firefox vokser

En fersk undersøkelse gjennomført av WebSideStory, en bedrift som driver med webanalyse, viser at Firefox vokser i forhold til konkurrenten Internet Explorer. Firefox har nå nesten 7% av nettlesermarkedet. Undersøkelsen er basert på det amerikanske markedet.

Ifølge WebSideStory har Firefox nå 6.75% av det amerikanske nettlesermarkdet, en økning på mer ett prosentpoeng i forhold til siste måling i slutten av februar. Tallene for Internet Explorer ble redusert fra 89.8% i februar til 88.8% i april.

WebSideStory regner med at tallene for Firefox vil øke ytterligere til 10% mot slutten av året. Tallene for Firefox er blitt doblet siden i fjor sommer.

I andre land enn Amerika varierer forholdene ganske mye. I Tyskland er Firefox veldig populør med 22.6% mot 70% for Internet Explorer. I Japan derimot er tallet kun 2.8% for Firefox og 93.9% for Internet Explorer.

Den norske nettleseren Opera er en lilleputt ifølge WebSideStory. Tallene for Opera forsvinner i mengden i "Others"-kategorien som er på kun 2% av alle nettlesere, og dessuten skal prosenttallet 2 for det meste skyldes Safari-nettleseren for Macintosh og ikke Opera.

Kilde: techweb.com

Kommentarer (8)

Forsiden akkurat nå

Til toppen