Firefox knuste rekorden

Firefox 3.0 ble offisielt lansert tirsdag rundt klokken 19 norsk tid, men mange brukere opplevde nedlastingsproblemer på grunn av meget stor pågang.

Mozillas servere klarte etter hvert å levere varen, og på det verste (eller beste) ble det ifølge nettstedet Betanews registrert rundt 283 nedlastinger i sekundet.

For å sette ekstra fart på nedlastingen, hadde Mozilla i forkant kunngjort et verdensrekordforsøk i antall nedlastinger av en programvare i løpet av ett døgn, det vil si 24 timer fra lanseringstidspunktet.

Det finnes egentlig ingen offisielle tall for en slik rekord, men et utgangspunkt for Mozilla var 1,6 millioner som er tallet for nedlasting av Firefox 2.0 for to år siden. Målet denne gangen var minst det tredobbelte (5 millioner).

Ifølge tall fra Mozilla ble Firefox 3.0 til slutt lastet ned over 8 millioner ganger i løpet av de første 24 timene etter lansering. Det egentlige tallet er sikkert høyere fordi det offisielle tallet inkluderer ikke uavhengige nedlastingstjenester eller direkte fra FTP-servere.

Mozilla prøver nå å få tallet godkjent som verdensrekord hos Guinness World Records, og venter å få svar i løpet av noen dager.

Nedlastingstallet er desidert høyest i USA – det har nylig passert tre millioner, mens i Norge er tallet i skrivende stund 58 748.

Telleren for antall nedlastinger av Firefox 3.0 finner du på spreadfirefox.com.

(Kilder: TG Daily, Spreadfirefox.com, Digi.no, Betanews, Wikipedia)

Kommentarer (48)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen