Finn barna med Wi-Fi

Risikoen for at unger kommer bort i fra foreldrene sine i Legoland er nå lik null, etter at den gigantiske fornøyelsesparken installerte Kidspotter, som er en tjeneste som er laget for å spore opp bortkomne unger.

Ungene spores opp via et armbånd, som er koblet opp mot et Wi-Fi-nettverk som dekker hele parken. Armbåndet blir utlevert når man går inn i parken, og må leveres tilbake når man går hjem. Hvert armbånd har et eget serienummer, som foreldrene må skrive ned når de tar i mot armbåndet. Sammen med armbåndet blir det også levert et spesiallaget kart med koordinatene til parken.

Hvis ungen forsvinner kan foreldrene enkelt og greit skrive ned serienummeret til barnets armbånd, og sende denne til parkens meldingssentral, som i løpet av få sekunder sender et svar tilbake, som inneholder navnet på den delen av parken barnet befinner seg i, samt de nøyaktige koordinatene på kartet.

Firmaet Bluesoft, som står bak teknologien som brukes i Kidspotter, kan også lage liknende systemer til andre formål enn å spore opp barn i fornøyelsesparker.


relatert stoff

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen