Fildeling på Internet2 lagt ned

Internet2 er et lukket universitetsnettverk som kobler sammen de fleste store amerikanske universiteter i et enormt raskt nettverk. Nettverket blir hovedsaklig brukt til å forske på programvare som krever mye båndbredde, men har også blitt benyttet av studenter til å drive med fildeling. Rekordhastigheten er på 7,21 gigabit per sekund, fra Japan til Sveits, og dette er en hastighet man bare kan drømme om å få på dagens internett.

Den eneste fildelingshubben på Internet2, i2hub, har vært oppe siden begynnelsen av 2004, og ble stengt i går etter massivt press fra film- og musikkindustrien. Flere studenter som brukte tjenesten har allerede blitt saksøkt av blant annet RIAA. Tjenesten ble ikke bare brukt til fildeling, men også bytte av tekstbøker og som dateplanlegger.

Mannen bak i2hub, Wayne Chang, har ikke ønsket å kommentere nedleggelsen av huben, på grunn av potensielle juridiske følger. Avgjørelsen kommer sannsynligvis etter at den amerikanske høyesteretten bestemte at eieren av et fildelingsnettverk er ansvarlig for alt brukerne av nettverket utveksler.

Kilde: CNet News.com

Kommentarer (7)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen