Fikk kjempebot for nettlenker

Nettsidene Showstash.net og Cinematube.net er ikke veldig kjente i nettverdenen. Nå vil de derimot trolig begge få en enorm oppgang.

Sidene må nemlig til sammen betale fire millioner dollar for sine lenker.

Straffes for medvirkning
Motion Picture Association of America (MPAA) gikk til sak mot de to nettstedene, ifølge Ars Technica. Bakgrunnen for søksmålet var at nettsidene hadde linker til andre steder hvor brukere kunne se piratkopierte filmer og TV-show. På denne måten har nettsidene bidratt til piratkopiering mente MPAA.

De fikk rettens medhold i dette, og Showstash fikk en bot på 2,7 millioner dollar, mens Cinematube fikk en bot på 1,3.

Vil skremme andre
MPAA håper tydelig at disse dommene skal skremme andre nettsider fra å tilby lignende tjenester.

- Vårt mål er å stoppe denne formen for illegal aktivitet. Disse dommene viser at filmstudioene ikke vil vike for å forfølge kriminell aktivitet slik som disse sidene har utført, sier visedirektør John Malcolm, ifølge Ars Technica.

Siden tatt ned
Cinematube og Showstash er slett ikke alene om å videreformidle slike lenker. Det finnes mange nettsider som gjør det samme. Ved å linke til innhold som er lagret på servere utenfor USA har mange trodd at de selv ikke har gjort noe kriminelt. Det er altså ikke den amerikanske retten enige i.

Cinematube vil på sin side ikke få stor glede av den mulige økningen i besøk etter denne dommen. På deres nettsider er alt innhold fjernet bortsett fra en melding om at siden er tatt ned som en følge av brudd på opphavsretten.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen