Fem milliarder mobilbrukere

Verdensbefolkningen nærmer seg sju milliarder mennesker, og av disse har etter sigende 4,6 milliarder tatt i bruk en mobiltelefon. Det hevder i alle fall FN-byrået International Telecommunication Union (ITU), som også tror antallet bikker fem milliarder i løpet av dette året. Det sier litt om hvor viktig mobiltelefonen har blitt for mennesker over hele kloden, også i fattige utviklingsland. Men det sier også en del om hvor viktig satsningen på å bringe denne goden til alle verdens hjørner har vært. Mobiltelefonen er nemlig i ferd med å bli en folkerett snarere enn en vare kun Vesten forunt – et verktøy du er like avhengig av enten du er fra Norge, India, Peru eller Zimbabwe. 67 prosent av verdensbefolkningen har per i dag et mobilabonnement.
Til sammenligning har 1,7 milliarder mennesker tilgang til internett, ifølge Mobil.nu – som også påpeker at Nokia er inne på noe når de sier de vil bringe internett til hele verden via mobiltelefonen.
International Telecommunication Union lister også opp de ti mest utviklede landene i verden når det gjelder telekom og internett, og her er Norge representert på niende plass. Sverige er ifølge ITU mest avansert innen telekom i verden, etterfulgt av Luxembourg, Sør-Korea, Danmark, Nederland, Island, Sveits, Japan, (Norge) og Storbritannia.
 
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen