Feature
Konseptbilen Mazda Takeri så første gang dagens lys i 2011, og var en av de tidligste eksemplene på selskapets nyeste designfilosofi. I bakgrunnen står en Mazda Demio EV – en helt elektrisk variant av det som i Norge heter Mazda 2. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Overlevde atombomben – så tok de verden med storm

Mazdas første fabrikk sto 5500 meter fra bombens sentrum. Det var langt nok.

Hardware.no/Hiroshima: Den japanske storbyen Hiroshima har som alle vet en trist og mørk historie. En sommerdag for snart 70 år siden ble byen målet for verdens første atomvåpen brukt i krig. Flere hundre tusen døde, og mesteparten av det som hadde vært en livlig by ble jevnet fullstendig med jorden.

Takket være tiår med gjenoppbygging, langvarig og sterk økonomisk vekst, og en mentalitet om at alt kan fikses er det lite som i dag, på overflaten, forteller om denne dystre fortiden. Gjennom gode og onde dager er det likevel ett navn som hele veien har betydd mye for Hiroshima, og som har bidratt sterkt til at byen i dag er en av Japans aller flotteste steder – Mazda.

Fra deres tidligste trehjulsmotorsykler med lasteplan, til toppmoderne biler med hydrogendrift og brenselceller; Mazdas kjøretøyer har alltid stått sterkt i selskapets hjemby. Særlig hydrogenbiler synes vi høres spennende ut, siden det for tiden bygges flere hydrogenstasjoner i Norge – men opp gjennom årene har Mazda kommet med en rekke andre nyskapninger også.

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen