– Fastpris erstatter minuttpris

Post- og teletilsynet tror minuttpris er avleggs.

Mange mobilbrukere har allerede byttet over til en fastprisordning, slik at de betaler en fast månedssum for et bestemt antall ringeminutter, SMS, MMS og megabyte data. Samtidig finnes det fortsatt standardabonnementer der du betaler en oppstartspris, en pris per minutt og en pris for SMS, MMS og per megabyte.

De siste tallene fra Post- og teletilsynet (PT) bekrefter at antall ringeminutter er på vei ned, samtidig som datatrafikken øker. PT-sjef Torstein Olsen tror vi nærmer oss en ordning der vi betaler én pris for all mobilbruk.

– Fordi det er uhensiktsmessig å bruke det gamle systemet med tellerskritt, at du betaler per minutt. Det tror jeg vi er kvitt rimelig raskt, og vi går mot fastpris, sier Olsen til P4.

Les også: Her er Telenors nye utenlandspriser

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor sier til samme radiokanal at han tror det vil komme mer konkurranse fra alternative konsepter, deriblant VoIP-aktører, og sier at det er avgjørende for dem å holde tritt. Om det blir noe billigere med mobiltelefoni i årene som kommer, kan han derimot ikke love.

– Jeg tror ikke det blir billigere, men man får uendelig mye mer for pengene. Alltid på, ha med seg alle tjenestene til bruk på det tidspunktet man selv har tid til å gjøre det, sier Baksaas til P4.

Hvilket abonnement er billigst? Sjekk Ringepriser nå

(Kilde: P4)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen