Epson med ny A3+ fotoskriver

Se større bilder i produktguiden

Den nye skriveren minner mye om Stylus Photo R800, men skiver ut i større formater. Den håndterer papirbredder opp til 33cm, og kan skrive ut på rull, så det er mulighet for store bannere.

Epson hevder at den kan skrive ut et bilde i A4-format på under 2 minutter, som er bra. Hastigheten på A3 er ikke oppgitt, men vi vil anta at det tar omtrent dobbelt så lang tid.

Den nye skriveren erstatter Stylus Photo 2100. En av forbedringene er dobbelt så høy oppløsning. Stylus Photo R1800 kan skrive 5760 x 1440 dpi, med en dråpestørrelse på 1,5 picoliter. Den har også mulighet for å skrive på CD-/DVD-plater.

Skriveren har ingen kortleser, LCD-skjerm, Pictbridge-tilkobling eller andre ting som gjør at du kan skrive ut uten bruk av PC. Grunnen er at denne skriveren er rettet mot profesjonelle og entusiaster som alltid etterbehandler bildene på datamaskinen.

Se større bilder i produktguiden

Skriveren har åtte separate fargepatroner, deriblant en "glossoptimizer" som skal gi jevn glans på hele bildet. Dette er det samme systemet som Stylus Photo R800 bruker. Det er også samme dråpestørrelse og samme oppløsning som på R800. Men Epson sier at dette er den første skriveren på markedet som støtter Adobe RGB fargerom. Vi kan derfor forvente flere nyanser og større dynamisk omfang enn i andre skrivere.

Prisen på skriveren er veiledende $549 i USA, så vi må regne med en utsalgspris på 5000 kroner i Norge.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen