Endelig noen myndigheter med guts

  • Endret
Mens plate og filmbransjen mener at fildeling er roten til nedadgående platesalg, er markedet ikke helt enig med bransjen. Pris nivået har nok en mye større innvirkning en det bransjen er villige til å innrømme og markedets måte å reagere på urimelige vilkår, er blant annet å slutte å kjøpe. For å hjelpe musikk og filmfolkene til å skjønne dette går myndighetene i Malaysia ut og oppfordret innbyggerne til midlertidig å slutte å kjøpe film og musikk.

De begrunner denne oppfordringen slik: "There are some new local movie releases that are priced at MYR10 ($2.64). The VCDs are affordable and not bootlegged by illegal manufacturers," said Subramaniam. "Those priced at MYR30 ($7.91) and above are normally the ones that get pirated. This proves that the price factor is the main reason why consumers buy pirated CDs and VCDs."

Her i Norge kan vi bare drømme om at Valgjerd har guts til å gjøre noe tilsvarende. Tall fra SSB viser at prisutviklingen på musikk er betraktelig høyere enn den generelle prisstigningen.

Kilde: SSB og theregister

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen