Endelig Itanium "Montecito"

Alternativ tekst mangler

Det tok sin tid, men nå er endelig "Montecito" klar for markedet. Dette er naturligvis til stor glede for HP, SGI, Fujitsu, m.fl. som har ventet lenge på å oppgradere sine IA-64-servere.

Totalt seks modeller ble introdusert der toppmodellen fikk 24 MB cache. Dette er litt mindre enn det man først trodde, men representerer allikevel en grei økning sammenlignet med forgjengerne - nesten tre ganger så mye. "Foxton", en såkalt "boost"-teknologi for ytelse, inkluderes dessverre ikke i denne Itanium-versjonen.

"Montecito" er en dobbelkjerne som kan eksekvere fire tråder samtidig. Dette er ikke så veldig imponerende for en ny arkitektur sammenliknet med konkurrerende, eldre prosessorer fra IBM og Sun, men burde allikevel være nok til å oppgradere eksisterende Itanium-løsninger til et tilfredsstillende nivå (rent teknologisk).

Den nye Itanium 2-prosessoren er spesielt rettet mot datasensitive foretningsområder som gjerne inkluderer databaser og prosessering av analysedata.

De første serverne med "Montecito" forventes på markedet i løpet av august eller sepemtber. HP forventes å være tidlig ute, mens Fujitsu allerede har annonsert oppgraderinger i sine produkterserier. Ler mer her: Fujitsu oppgraderer til "Montecito"

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen