Ellison: "Vi beholder alt"

I begynnelsen av denne uken holdt man et arrangement i regi av Churchill Club der hovedattraksjonen var Ed Zander (Silicon Valley-gründer) og Oracles Larry Ellison.

Teamet som alle hadde ventet opp ble selvfølgelig løftet opp: Oracles oppkjøp av Sun Microsystems.

Hvorfor har Oracle, som er et hardbarket softwareselskap, kjøpt Sun Microsystems, som ikke bare har software (Solaris, Java osv), men også en betydelig hardware-portefølje samt er den drivende kraften for Sparc-arkitekturen?

Ellison bekreftet at Oracle ikke ønsker å bli et hardwareselskap, men istedet vil bli et dominerende såkalt "systems" selskap der hovedpoenget er å kombinere hardware og software for den best mulige løsningen.

Han bekreftet også at Oracle kommer til å beholde hele hardware-porteføljen og gjøre nødvendige investeringer de stedene det trengs.

Med dette har dermed Oracle og Ellison gjort seg til direkte konkurrent mot IBM.

Oracle har vanligvis vært flink til å omsette oppkjøpene til verdifull foretning, men Sun Microsystems er betydelig mer komplisert enn de vanlige softwareoppkjøpene selskapet har gjort tidligere.

Samtidig venter man fortsatt på at EU skal godkjenne oppkjøpet og siden U.S. Justice Department ikke la seg i mellom blir trolig avgjørelsen den samme. Beklageligvis medfører alle utsettelsene at Sun taper kunder og arbeidsplasser forsvinner.

(Kilde: Cnet, Internetnews)

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen