Ekstra sikkerhet i MS SQL Server 2005

SQL Server

Tom Rizzo, sjef for utviklingen av SQL Server 2005, avslørte dette under TechEd 2004 i San Diego. Mottoet er "Do more with less", og utviklerene satser på flere muligheter og sikkerhet for mindre penger og kompleksitet. Rizzo nevnte også at selv om andre store databaseutviklere, slik som IBM og Oracle, allerede har sikkerhetsfunksjoner i sine produkter, så vil SQL Server 2005 ha en del andre funksjoner.

Kryptering, dekryptering og nøkkelbehandling er ikke for de med dårlig hjerte. Dette er den tunge delen av kryptering, som våre konkurrenter ikke har., uttalte Rizzo. Så forestill deg scenariet når du vil ha data kryptert slik at dersom noen bryter seg inn, så kan de ikke få tak i dataene.

En annen ting som har drevet Microsoft mot å legge inn flere sikkerhetsfunksjoner, er de mange nye lovene i USA som har med private data å gjøre. Det er nå lovlig å beskytte sine konfidensielle data mye hardere enn tidligere, i et land som tidligere har hatt veldig strenge krypteringslover.

Mange vil nok kanskje tro at dette er et forsøk på å forbedre Microsofts noe rynkete sikkerhetsrykte, og Microsoft håper nok på at en suksess med deres databasemotor vil forbedre dette ryktet. Microsoft skal også prøve å få SQL Server 2005 gjennom den såkalte Common Criteria-sertifiseringen, som er en streng prosedyre for hvordan å sikre programvare, utviklet av NSA.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen