Eksplosjon i Apple-fabrikk

61 personer skadd etter ulykke i Kina.

En av Apples mange maskinvareleverandører i Kina, Pegatron, rapporterte i dag om en eksplosjon i en av deres fabrikker. Ulykken skal ha rammet 61 personer, hvorav 23 av dem måtte på sykehus. Ingen dødsfall er meldt.

Ikke første gang

Ulykken er bare én av flere den siste tiden, og setter nok en gang søkelyset til kinesiske myndigheter på Apple. Senest i oktober måtte kabinettprodusenten Catcher Technology, som står bak blant annet unibody-kabinettene til Apple, stenge fabrikkene sine, grunnet brudd på den kinesiske miljøvernsloven.

I tillegg har det vært to andre ulykker i kinesiske maskinvarefabrikker i løpet av 2011, samt en drastisk økning av selvmord blant fabrikkansatte. Økningen skal angivelig skyldes harde arbeidsvilkår og tvungen overtidsarbeid, ifølge lokale fagforeninger.

Kan føre til iPad 2-nedgang

Fabrikken jobber til daglig med å blant annet levere aluminiumsdekselet til Apples iPad 2. Nå er fabrikken midlertidig stengt, og det sies at hvis den ikke åpnes igjen snart vil det føre til en nedgang i antall nettbrett fra Apple den kommende tiden.

– Vi tenker på alle personene som ble skadet i Songjiang. Vi jobber tett sammen med Pegatron for å finne ut av årsaken til ulykken, uttalte Apples talsperson Carolyn Wu etter ulykken.

(Kilde: Reuters)

Kommentarer (40)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen