Duer blogger fra luften

Du har sikkert hørt om brevduer eller lokkeduer. Men har du hørt om mobile bloggduer?

Det er nettopp bloggduer som kommer til å fly over byen San Jose i California hvis University of California får viljen sin. Universitetet har nemlig oppdaget hvordan duer kan hjelpe til å minske forurensning i luften.

Utstyrt med luftforurensningsmålere, mobil- og GPS-sendere, skal 20 duer sirkulere over San Jose. Duene skal imidlertid ikke fly rundt med en Nokia 5110 og annet blytungt utstyr rundt beina. Alt alt som behøves er et lite kretskort, hvor alle nødvendige funksjoner er integrert. For underholdningens skyld skal fuglene også ha et lite kamera festet rundt halsen, som tar flyvebilder av landskapet.

Både bildene og informasjonen fra kretskortet sendes direkte til en mobilblogg, eller såkalt moblogg. Alle som er innom mobloggen kan se oppdatert statistikk på San Joses luftforurensning til en hver tid. Målet med prosjektet er å øke folkets bevissthet rundt luftforurensning.

Flygeturene starter imidlertid ikke før den 5. august, i sammenheng med et arrangement for Electronic Arts i San Jose. Duer med dårlig stedsans har dermed rikelig med tid på seg til å pugge kartet over California.

(Kilde: Mobil)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen