Du skal knipses i synden

Som kjent er det ikke uten videre lovlig å kombinere ratting med tasting, og blir du tatt på fersken i ureglementert bruk av mobiltelefon i bil, kan det komme til å koste deg 1300 kroner i form av et forenklet forelegg.

De færreste tas

Men kun en brøkdel av synderne blir tatt, noe som helt enkelt skyldes at antallet syndere er langt høyere enn antallet kontroller. Nå kan ny teknologi komme til å endre på dette bildet.

Et amerikansk selskap ønsker nemlig å gjøre penger på dine uvaner. Ved å tilby elektronikk som automatisk registrerer og dokumenterer ulovlig mobilbruk, håper de å innynde seg hos veimyndighetene både i USA og Europa.

5,6 ganger farligere

Løsningen fungerer slik at det fanges opp GSM-signaler fra bilen din, hvorpå det tas et bilde av deg idet du passerer en dertil egnet fotoboks. Bildet analyseres manuelt for å avgjøre hvorvidt det er sjåføren eller bare en passasjer som sitter i telefonen.

Ifølge en pressemelding fra selskapet Highway Safety & Technology, er sannsynligheten for at du utsetter deg selv og andre for en trafikkulykke 5,6 ganger høyere ved mobilbruk enn ellers.
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen