Du får flere mobilabonnement

I 2007 ble det estimert med et befolkningstall på 4,72 millioner mennesker i Norge. Analyseselskapet Research and Markets estimerte at antallet mobilabonnement i Norge i fjor skulle ende på 5,6 millioner. Da sier det seg selv at det er mange som bruker mobil. Det betyr også at mange har flere abonnement.

Tidligere har de imidlertid regnet med at tallet kom til å synke litt de kommende årene. Nå har de imidlertid justert denne spådommen. Analyseselskapet regner nemlig med at abonnementstallet vil øke til rundt 5,75 millioner i 2010.

Tjener på duopol
Samtidig spår Research and Markets at hver bruker i 2010 vil bruke i gjennomsnitt 63,51 dollar (323,17 kroner) i måneden. Dette er den høyeste gjennomsnittsinntekten i de områdene Research and Markets analyserer.

Analyseselskapet hevder at det er den norske situasjonen, med duopolet til Telenor Mobil og Netcom som vil bidra til den høye gjennomsnittsinntekten til operatørene.

I løpet av den samme perioden vil både Telenor Mobil og Netcom ha en margin på omtrent 37 prosent på driftsresultatet før avskrivninger.
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen