Dropper DX 10.1 etter press?

Som kjent er det kun AMDs grafikkprosessorer som per i dag støtter Directx 10.1 (DX 10.1), nærmere bestemt modellene i Radeon 3000-serien. Nvidia har på sin side valgt å ikke støtte DX 10.1, og hevder som en rekke spillutviklere at standarden ikke tilfører noe nytt.

Assassin's Creed er det første spillet på markedet med støtte for DX 10.1. Nylige tester utført med dette spillet har vist at DX 10.1 faktisk fører til en merkbar ytelsesøkning - opp til 20 prosent.

Utvikleren Ubisoft planlegger nå en patch til spillet, som blant annet skal ta vekk støtten for DX 10.1. Grunnen hevdes å være at DX 10.1-støtten fører til grafiske feil og mangler i spillet, selv om dette ikke har vært synlig i praksis for testere.

Enkelte spekulerer nå i om Nvidia har presset Ubisoft til å fjerne DX 10.1-støtten. Assassin's Creed er nemlig en del av "The Way It's Meant To Be Played"-programmet, som betyr at utviklerne får økonomisk støtte for å få spillet til å kjøre så bra som mulig på Nvidia-hardware.

Foreløpig har ikke Nvidia eller Ubisoft kommet med noen offisiell uttalelse i saken, og det gjenstår å se om Ubisoft faktisk fjerner DX 10.1-støtten i den kommende oppdateringen.

(Kilder: The Inquirer, HardOCP)

 

Kommentarer (66)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen