Dolby ønsker en skjerm som kan matche det imponerende lydsystemet Atmos. (Bilde: Dolby)

Dolby vil lage super-TV

Skal få en lysstyrke som verden ikke har sett tidligere.

Lydselskapet Dolby har tidligere servert oss det imponerende lydsystemet Dolby Atmos, og nå ønsker virksomheten samme kvalitet på det vi ser i tillegg.

Det nye skjermprosjektet kalles «Dolby Pulsar», og er i bunn og grunn en super-TV i Full HD med en lysstyrke på vanvittige 4000 cd/m2. Til sammenligning har vanlige TV-skjermer en lysstyrke på 100 cd/m2. Den lyssterke skjermen skal gi levende bilder sterkere farger og høyere kontrast, slik at det blir bedre å se på.

Flytende kjølesystem

Den høye lysstyrken kjemper mot middelmådige bilder på samme måte som tapsfri lyd kjemper mot MP3. Der sistnevnte kutter av høye og lave frekvenser for å spare plass, gjør vanlige skjermer det samme for det visuelle. Mer lysstyrke skal derimot gjøre bildene mer levende, dynamiske og fargesterke.

En Pulsar-skjerm blir ikke billig. Fire ganger så mange lysdioder og et flytende kjølesystem må nemlig på plass for å drive opplegget. Dolby vil teste ut systemet framover, og med en anvendelse på 4K-oppløsninger, kan bildet bli enda bedre.

Satser også på andre fronter:
Dolby og Philips klare med brillefritt 3D-format »

(Kilde: Pocket-lint)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen